Lisa with QSI520i

Design, construction, tuning of spectroscopes
Information and discussion about softwares (telescope remote, autoguiding, acquisition, spectral processing ...)

Lisa with QSI520i

Postby Rainer Ehlert » Tue Aug 02, 2022 11:37 pm

Hi,

I have a LISA and my camera is an old reliable QSI520i and I ahve followed as good as possible al installation steps according to the user manual.

One thing bothers me a bit. According to the calculation the Neon emission Line should be in the position pixel 1167 but after hurs of trying to get it there I was able to leave it at pixel 1172. Does that matter ? Just by tightening the locking screws it moves ... I think I will develop a stepper motor adjustment for the lever :roll:

Thanks for any tip

regards Rainer


Neon_6598_Pixel_1172_not_Pixel_1167.jpg
regards Rainer____Observatorio Real de 14_____MÉXICO_____N 22° W 101°
Rainer Ehlert
 
Posts: 124
Joined: Thu Sep 29, 2011 9:36 pm

Re: Lisa with QSI520i

Postby David Boyd » Wed Aug 03, 2022 8:04 am

Hi Rainer,

That is close enough. Don't worry about it.

It is a very frustrating adjustment to make on the LISA. You did well to get that close!

Best wishes,
David
David Boyd
 
Posts: 154
Joined: Wed Dec 11, 2013 5:50 pm

Re: Lisa with QSI520i

Postby Rainer Ehlert » Wed Aug 03, 2022 3:44 pm

Hi David,

Thanks. I will not touch it again ;) and now focus on getting good calibrations testing different ways.

regards Rainer
regards Rainer____Observatorio Real de 14_____MÉXICO_____N 22° W 101°
Rainer Ehlert
 
Posts: 124
Joined: Thu Sep 29, 2011 9:36 pm


Return to Spectroscopes and Softwares

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

x